توضیحات
آبی که برای نوشابه سازی استفاده می شود، ابتدا باید کاملا تصفیه شود و مراحل سختی زدایی در آن انجام گردد. بعد از انجام این مرحله، شکر و در یک تانک میکسر به نسبت مشخصی توسط کارشناسان برآورد می شود و توسط سیستم های کنترلی اجرا می گردد. به محلولی که در این مرحله ایجاد می شود، شربت می گویند. سپس، عملیات فیلتراسیون شربت انجام می شود تا محلول یکدستی حاصل شود. از این رو، پس بعد از مرحله تولید شربت، حداقل دو مرحله فیلتراسیون انجام می شود.
مرحله دوم مخلوط دیگری در تانکی دیگر که مجهز به میکسر است باید صورت گیرد که عصاره نوشابه مورد نظر برای مثال، عصاره کولا و انواع افزودنی ها و همچنین شربت بدست آمده در مرحله یک به آن اضافه گردد. خروجی این ترکیب نوشابه بدون گاز است که جهت تزریق گاز به مرحله سوم تولید می رسد. مرحله آخر تزریق گاز توسط دستگاهی به اسم دستگاه اینترمیکس کربوکولر است.
بعد از تزریق گاز، نوشابه گازدار تولید شده و نوبت به بسته بندی می رسد. مهم ترین بخش بسته بندی در خطوط تولید نوشابه ها و مایعات، دستگاه پرکن مایعات است که در سرعت تولید و میزان تولید یک واحد تولیدی نقش مهمی ایفا میکند. پرکن ها به دو صورت روتاری و خطی می باشند که معمولا نوع روتاری برای تولید با سرعت بالا، متراژ زیاد و واحدهای صنعتی بزرگ کاربرد دارد و نوع خطی آن برای تولید محدود، سرعت پایین تر و واحدهای کوچک تر است
. در بعضی واحدها ترجیح داده می شود که مراحل شستشو، پرکن و دربند دستگاه به صورت یک دستگاه واحد کامپکت به کار رود و برخی مدیران نیز ترجیح می دهند که این مراحل به صورت مجزا باشد.
یکی از کارهای اقتصادی مقرون به صرفه، راهاندازی خط تولید آب میوه گازدار است، زیرا امروزه انواع بسیار متفاوتی از نوشیدنیهای گازدار مورد توجه افراد بسیاری قرارگرفته است. اگر مایل به راهاندازی کارخانه آب میوه گازدار هستید، در ادامه
با ما همراه شوید تا با هم دربارهی راه اندازی خط تولید آب میوه گازدار و تجهیزات لازم برای آن، بیشتر صحبت کنیم.
مطالب مرتبط: دستگاه تولید کافی کریمر و مایعات
تجهیزات خط تولید نوشابه گازدار
- مخازن
- دستگاه پرکن
- لیبل زن
- جت پرینتر
- چیلر
- کانوایر
- بالابر
- فیلتر
- دربند
- کمپرسور هوا
- پکیج و دیگ بخار
- سیستم انتقال
- سیستم تصفیه
- دستگاه پاستوریزاسیون
- دستگاه اینترمیکس تزریق گاز
- سیستم های پمپاژ و تاسیسات و ….
البته دستگاههای بستهبندی نیز شامل گرمکن بطری، خشککن بطری، لودر درپوش اتوماتیک، دستگاه لیبل زن، سیستم نوار نقاله و … میشود.
روند خط تولید نوشیدنی های گازدار
زمانی آب معدنی گازداری که از چشمههای آب معدنی به دست میآمد، طرفداران زیادی داشت. همین عامل سبب شد تا بعدها آب معدنیهای گازدار و طعم دار به روش مصنوعی تولید شوند. امروزه روند خط تولید نوشیدنی های گازدار به صورت زیر است:
خالص سازی آب
برای تهیهی آب میوه گازدار ابتدا باید به آب خالص دسترسی یافت. از این رو با فرآیندهای انعقاد، فیلتریزاسیون، کلرزنی و استریل کردن، به آب مناسب برای تهیهی نوشیدنی گازدار دست مییابیم. در ادامه این 4 مورد را با هم بررسی میکنیم.
1. انعقاد
در این مرحله از خالص سازی، با افزایش یک رسوب ژلاتینی (سولفات آهن یا سولفات آلومینیوم)، ناخالصیها به صورت لخته درآورده میشوند.
2. فیلتریزاسیون آب
در اين مرحله، آب را از يك فيلتر شني عبور ميدهند تا ناخالصيهاي لخته، روي شن باقي بماند و آب خالص از اين صافيها عبور كنند.
3. استریلیزه کردن آب
در اين مرحله، آب را به مخازنی منتقل و با افزايش كلر، آن را ميكروب زدايي ميكنند.
4. کلرزدایی آب
وجود كلر در آب زيان آور است. در این مرحله با افزايش كربن فعال، كلر را از آب حذف مينمايند.
مخلوط کردن مواد
اكنون نوبت به افزايش شكر حل شده و كنستانترههاي طعم دهنده ميرسد. در ادامه این مواد با هم مخلوط میشوند. در مخلوط كردن، باید توجه داشت که حجم هواي وارد شده به مخلوط نباید بيش از حد مجاز باشد.
پاستوریزه کردن شربت
اكنون نوبت به استفاده از اشعهی ماورا بنفش یا گرم کردن و خنک کردن (پاستوریزه کردن) شربت اولیه میرسد.
گاز دار کردن نوشیدنی
برای گازدار کردن لازم است مادهای به نام کربناته (کربن دی اکسید) در محیطی خنک به مخلوط اضافه شود. افزایش مقدار کربن دی اکسید بستگی به نوع نوشیدنی دارد. آب میوههای گازدار دارای کربن دی اکسید کمتری نسبت به نوشیدنیهای دیگر هستند.
پر کردن و بسته بندی
در این مرحله، نوشیدنی گازدار در محل خنک به بطریها منتقل شده و درب این بطریها بلافاصله مهر و موم میشوند. در نهایت نیز پس از گرم و خشک کردن، به بطریها برچسب زده میشود.
کنترل کیفیت
آب میوهها و نوشابههای گازدار به دلیل استفاده توسط گروه بسیاری از افراد، نیاز به کنترل کیفیت دارند. این فرآوردهها از نظر جامدات محلول مجاز، میزان قلیایی بودن، میزان کلریدها، سولفاتها، آهن و آلومینیوم موجود در آنها باید مورد بررسی دقیق قرار گیرند.
دستگاه های قسمت بسته بندی
- گرم کن بطری
- خشک کن بطری
- لودر درپوش اتوماتیک
- دستگاه لیبل زن
- سیستم نوار نقاله
- نوار نقاله مورد پس از جمع شدن لفاف
قیمت خط تولید آب میوه گازدار
اگر مایل به راه اندازی خط تولید آب میوه گازدار هستید، باید بدانید که قیمت دستگاه های تولید کننده آب میوه گازدار بستگی به عوامل زیر دارد:
- اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک بودن
- کیفیت ساخت
- نوع برند
- کارآیی دستگاه
- نو یا دست دوم بودن
خرید دستگاه های تولید کننده آب میوه گاز دار
خرید دستگاه های تولید کننده آب میوه گازدار، کار پیش پا افتادهای نیست. برای راه اندازی خط تولید آب میوه گازدار باید به مجموعهی معتبری مراجعه نمایید تا بتوانید پس از مشاوره، با کمترین قیمت، بهترین خط تولید را راهاندازی کنید. مشاوران دامون مبنا در این زمینه همراه شما خواهند بود.
جمع بندی
راه اندازی خط تولید آب میوه گازدار یکی از بهترین راهها برای کارخانهدار شدن است! شما میتوانید با کمک دامون مبنا بهترین و با کیفیتترین ماشین آلات را برای کارخانهی خود انتخاب نمایید. برای اطلاع در خصوص دستگاهها، قیمت و نحوهی خرید کافیست با مشاوران دامون مبنا تماس حاصل نمایید.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.