توضیحات
روغن، یکی از مواد مصرفی پرکاربرد برای پخت غذا است و در پخت اکثر غذاها از روغن استفاده می شود. روغن ها از دانه های روغنی همچون زیتون، بادام، ذرت و … بدست می آیند. خط تولید روغن، با استفاده از دانه های روغنی، این محصول را تولید میکند.
تولید روغن شامل تمیز کردن دانه ها، آسیاب کردن آنها، فشار دادن و خارج کردن روغن از آنها است؛ که جزء مراحل روغن گیری است. در نهایت و پس از استخراج، روغن تصفیه شده، پالایش و تصفیه شده و برای بسته بندی آماده می شود.
خط تولید روغن دامون مبنا با طی این مراحل، روغنی با کیفیت به وجود می آورد که می توانید به راحتی آن را به فروش برسانید. در این مقاله ضمن معرفی مراحل تولید روغن، خط تولید روغن دامون مبنا را معرفی خواهیم کرد، تا شما بتوانید با اطلاعات کامل در خصوص این محصول، به سمت راه اندازی این کسب و کار یا توسعه آن پیش بروید.
آشنایی با خط تولید روغن خوراکی
خط تولید انواع مایعات، مراحل مختلفی را شامل می شود. برای تولید آب معدنی، روغن یا حتی برای تولید آب میوه گازدار، مراحل و دستگاه هایی وجود دارند که مورد استفاده قرار می گیرند.
به طور کلی خط تولید روغن گیاهی، با دانه های روغنی (از جمله آفتابگردان، هسته خرما، پنبه، کنجد و روغن هسته انگور) یا مغزها (از جمله روغنهای بادام زمینی، سویا، بادام و گردو) شروع می شود و به روغن خوراکی و بسته بندی روغن ها ختم می شود.
اگر بخواهیم به طور خلاصه با فرآیند تولید روغن خوراکی، آشنا شویم، باید بگوییم که اولین مرحله در این فرآیند، روغن گیری از دانه های روغنی است. در مرحله بعدی و پس از استخراج روغن، باید این محصولات تصفیه شده و ناخالصی های موجود از آن جدا شوند. پس از اینکه کیفیت این روغن ها مورد آزمایش قرار گرفت، نیز باید توسط یک دستگاه پرکن، در بسته بندی های خود قرار گیرند تا آماده مصرف و ورود به بازار شوند.
خط تولید روغن گیاهی
روغن گیاهی یا روغن نباتی، یکی از انواع روغن ها است که با داشتن اسیدهای چرب غیر اشباع و کلسترول پایین، بیشتر از روغن های جامد برای بدن مفید است. به همین دلیل بیشتر افراد تمایل دارند از این روغن ها استفاده کنند. خط تولید روغن گیاهی، با استفاده از دانه های گیاهی، روغن هایی سالم و مفید را تولید می کند.
طرز تهیه روغن مایع در کارخانه
روش های مختلفی همچون پرس سرد و گرم برای تولید روغن مایع وجود دارد. تهیه این روغن ها در کاخانجات مراحل مختلفی را شامل می شود. این روغنها مراحل بسیار فراتر از استخراج صرف را طی میکنند تا روغنی ملایم، شفاف و یکدست تولید کنند. این مراحل به شکل زیر است:
-
آماده سازی دانه های روغنی
در این مرحله، مجموعه ای از مراحل برای از بین بردن ناخالصی ها از دانه های روغنی انجام می شود که می تواند دانه های روغنی را قبل از پرس و استخراج در بهترین شرایط قرار دهد. در نتیجه می توان بیشترین میزان روغن را تولید کرد.
منظور از ناخالصی در این بخش، دو دسته ی آلی و معدنی است. ناخالصی های آلی، شامل برگ، ساقه، الیاف شیمیایی دانه ها و منظور از ناخالصی معدنی، خاک و فلز است. در این بخش دانه ها تهیه، تمیز، پوسته پوسته و پخته می شوند تا فرآیند استخراج روغن به شیوه ای کارآمدتر انجام شده و خروجی نهایی یا روغن استخراج شده از بالاترین کیفیت برخوردار باشد.
در طول فرآیند آماده سازی دانه های روغنی، یک سری تجهیزات مانند دستگاه غربال دانه ها، سنگ شکن، پوستگیر، اکسترودر پیچ، خشک کن و مانند آن در خط تولید روغن، مورد استفاده قرار می گیرد.
این عکس از این سایت برداشته شده است.
-
پرس و روغن گیری دانه ها
پرس روغن، یک روش سنتی استخراج روغن است که قرن هاست مورد استفاده قرار می گیرد. فرآیند پرس بدون مواد شیمیایی است، این یک روش مکانیکی برای استخراج روغن از دانه های روغنی، با استفاده از فشار فیزیکی است. ظرفیت پرس روغن از کمتر از 1 تن تا بیش از 50 تن در روز متغیر است. پرس روغن در این مرحله با استفاده از دستگاه روغن گیری، به روش پرس سرد یا گرم، صورت می گیرد.
به طور کلی، دو سیستم فرآوری برای پرس روغن وجود دارد، یکی استخراج روغن با حلال ها و دیگری پرس مکانیکی روغن است.
معمولاً روش پرس مکانیکی تنها 65 تا 70 درصد روغن را استخراج می کند. به همین دلیل اکثر کارخانجات تولید روغن، از پرس مکانیکی برای استخراج 60 تا 70 درصد روغن استفاده می کنند، در حالی که مابقی آن با حلال استخراج می شود.
-
استخراج روغن با حلال ها
استخراج با حلال یک روش شیمیایی برای استخراج روغن از دانه های روغنی توسط حلال است. فرآوری صنعتی برای روغن خوراکی معمولاً شامل مرحله استخراج با حلال است. برای چنین فرآیندهایی، دستیابی به بیش از 95 درصد روغن امکان پذیر است که در مقایسه با 60 تا 70 درصد روغن با روش پرس مکانیکی روغن، بازده بهتری دارد.
روغن برخی دانه ها، مانند سویا، به هیچ وجه بدون کمک حلال، فشرده نمی شوند؛ زیرا روغن نسبتا کمی دارد. به همین دلیل باید از حلال ها برای استخراج روغن استفاده کرد.
-
از بین بردن آثار حلال
90 درصد از حلال باقی مانده در روغن استخراج شده به سادگی تبخیر می شود و می توان آن را برای استفاده مجدد جمع آوری کرد. باقی مانده آن هم باید از بین برود تا بتوان روغن به دست آمده را تصفیه کرد.
-
تصفیه روغن
این مرحله در خط تولید روغن، برای از بین بردن رنگ، بو و تلخی روغن، انجام می شود. به این منظور روغن تصفیه می شود تا این مشکلات در آن برطرف شود. تصفیه روغن شامل حرارت دادن روغن بین 107 تا 188 درجه فارنهایت (40 تا 85 درجه سانتیگراد) و مخلوط کردن یک ماده قلیایی مانند هیدروکسید سدیم یا کربنات سدیم با آن است.
روغن ها در این زمان با آب گرم شده بین 188 تا 206 درجه فارنهایت (85 تا 95 درجه سانتیگراد)، صمغ زدایی شده و پسماندها با سانتریفیوژ خارج می شوند. سپس بوزدایی از روغن صورت می گیرد و در نهایت روغن خالص بدست می آید. مراحل تصفیه روغن خوراکی به طور کامل تر شامل موارد زیر است:
-
صمغ زدایی
اولین مرحله از فرآیند تصفیه روغن، صمغ زدایی است که برای حذف ناخالصی ها (به ویژه فسفاتیدها که صمغ نامیده می شوند) از روغن خوراکی استفاده می شود. فسفاتیدها در روغن خوراکی استخراج شده از روغن کلزا، سویا و روغن دانه آفتابگردان وجود دارند. این ناخالصی ها به دلیل خاصیت امولسیون کنندگی که دارند؛ باید در خط تولید روغن و پس از استخراج آن، حذف شوند. در صورتی که این مرحله نادیده گرفته شود و یا به درستی صورت نگیرد؛ احتمال تجزیه و تیره شدن روغن، افزایش میابد.
-
خنثی سازی
به مرحله حذف اسیدهای چرب، خنثی سازی گفته می شود. این فرآیند با استفاده از مواد قلیایی صورت می گیرد و زمانی که این مواد با اسیدهای چرب آزاد واکنش نشان می دهد؛ منجر به تشکیل خلط صابونی شده و با ته نشینی در مخزن، از آن خارج می شود.
-
بی رنگ سازی
این مرحله همزمان با فرآیند صمغ زدایی و خنثی سازی، صورت می گیرد و برای حذف آلاینده هایی که بر ظاهر و عملکرد روغن، تاثیر منفی می گذارند؛ انجام می شود. در این مرحله روغن خوراکی با خاک رس، برای حذف رنگ مخلوط می شود. این فرآیند، علاوه بر حذف برخی رنگ ها مواردی همچون محتویات باقیمانده صابون ها و صمغ ها، کلروفیل و فلزات کمیاب را نیز کاهش می دهد.
اثربخشی این مرحله در خط تولید روغن، به عوامل متعددی همچون دما، رطوبت، خلاء و زمان تماس بستگی دارد. از دیگر عوامل مهم، نوع تجهیزات مورد استفاده، مقدار و ویژگی های جاذب است.
-
بوزدایی
در فرآیند بوزدایی، روغن خوراکی فرآیند تقطیر بخار با دما و خلاء بالا را طی میکند تا مواد بدبو و فرار را حذف کند. این مرحله، نقش مهمی در از بین بردن طعم های بد روغن دارد؛ بعلاوه اسیدهای چرب آزاد را که در مراحل اولیه حذف نمی شوند را از بین می برد.
-
بسته بندی روغن
در مرحله آخر که همان بسته بندی است؛ روغن فرآوری شده، توسط دستگاه پرکن روغن، در ظرف های تمیز، ریخته شده و برای فروش در سوپرمارکت ها آماده می شود.
معرفی مشخصات فنی دستگاه پر کن خط تولید روغن
در اینجا به بررسی مشخصات دستگاه پرکن روغن دامون مبنا می پردازیم. این دستگاه از فولاد ضد زنگ SUS304، ساخته شده است و مشخصات فنی آن به شرح زیر است:
ml-2L 330 | محدوده حجم پر کردن |
1000-1500 BPH (بر اساس 1 لیتر) | ظرفیت پر کردن |
پر کردن فشار طبیعی | روش پر کردن |
16 عدد | سر پرکن |
6 عدد | سر درب دار |
2000 B / H (درپوش 28 میلی متر) | سرعت درپوش |
(MPa) ≤0٫۴ | فشار پاشش |
3.5 کیلو وات | توان دستگاه |
2000 کیلوگرم | وزن |
2000 x1800x2200 میلی متر | ابعاد |
قیمت خط تولید روغن خوراکی
توان دستگاه، ابعاد، سرعت و ظرفیت آن، همگی از مواردی هستند که در قیمت خط تولید روغن تاثیرگذارند. برای خرید خط تولید روغن، باید علاوه بر کیفیت و کارآیی بالا، به دنبال قیمت به صرفه و مناسب بود، تا بتوان با کمترین هزینه، بهترین نتیجه را به دست آورد. شما می توانید با کمک دامون مبنا به این هدف دست یابید.
دامون مبنا بهترین و باکیفیت ترین ماشین آلات را با به صرفه ترین قیمت عرضه می کند. شما می توانید برای داشتن انتخابی مناسب، دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دستگاه ها، قیمت و نحوه خرید؛ با کارشناسان دامون مبنا تماس حاصل نمایید.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.